49-åringen misstänks för inblandning i sprängningen på Valdemarsro. Polisen undersöker brottsplatsen. Foto: Mikael Nilsson/Arkiv

Tre av ”Malmös mest kriminella” gripna i polistillslag

Uppdaterad
Publicerad

Polisen slog till mot tre personer på Södra Skolgatan i Malmö på fredagen. Enligt polisen ska de vara ”tre av Malmös mest kriminella” personer.

Polisen uppger för SVT Nyheter Skåne att tre personer kunde gripas på Möllevången i Malmö efter en större polisinsats under fredagen. Två män i 20-årsåldern och en man i 50-årsåldern sitter anhållna för allmänfarlig ödeläggelse, grovt vapenbrott och grov misshandel.

Malmös polismästare Stefan Sinteus skriver på sociala medier att trion är några av de mest kriminella personerna i Malmö.

– Vi har lagt ett rätt så stort fokus på de personer vi tror, eller rättare sagt vet, är Malmös mest kriminella personer. Sen drar vi åt nätet kring dem. Det är det som hände bland annat i går, säger han till Kvällposten.

Misstänks för sprängning

Kvällsposten skriver att en av männen kan kopplas till sprängningen på Valdermarsro under natten till torsdag.

Den kraftiga detonationen inträffade efter halv ett-tiden, natten mot torsdag, på Staffanstorpsvägen i Valdemarsro. Klockan 00.42 kom första samtalet till polisen, därefter ringde flera oroliga personer in och larmade om smällen.

I torsdags uppgav polisen att en garageport sprängts, och att en familj bestående av sex till sju personer fanns i villan vid explosionen.

– Det var en riktigt kraftig smäll som hördes i hela Malmö, enligt Peter Martinsson, vakthavande befäl vid polisen region Syd.

Två av de gripna ska enligt uppgifter till Kvällsposten vara misstänkta för skjutningen inne på Rosengårds centrum i somras, då en man i 30-årsåldern sköts i benet.

Den misstänkte gärningsmannen lämnade då platsen och den skadade mannen fördes till sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.