Miacael Wall och Tina Nordlöf på röda mattan i Hollywood

Trelleborgsfilmare prisad i Hollywood

Uppdaterad
Publicerad

I helgen fick SVT-medarbetaren Michael Wall ta emot priset för bästa kortfilmsdokumentär på HIIDA-festivalen i Hollywood.

Michael Walls film är Skandinaviens första dokumentär som är gjord i 360-teknik, alltså att man kan se runt i 360 grader. Filmen heter Sepsis och handlar om Christina från Lund som drabbades av sepsis, dvs blodförgiftning. Hon låg nersövd i en och en halv månad och till slut var läkarna tvungna att amputera både armar och ben på henne.

Förra månaden fick Michael Wall förstapriset på LAIFFA, Los Angeles Film Festival Awards. I helgen fick han gå på röda mattan i Hollywood för att ta emot statyetten på HIIDA, Hollywood International Indipendent Documentary Awards. Filmen har också nominerats till ytterligare filmfestivaler i USA och Italien.

Och imorgon tisdag när han är tillbaka i Sverige igen så landar han lagom på World Sepsis Day och kommer då att få ta emot ett nyinstiftat pris av Svenska Sepsisföreningen som vill uppmärksamma hur filmen hjälpt till att sprida kunskap och förståelse.

– Det priset är mycket mer värt för mig personligen än det priset jag hämtat i Hollywood, säger Michael Wall.

– Att få pris i Hollywood är självklart emormt stort rent prestigemässigt, men att få pris för en sak som kan hjälpa andra är i mitt tycker större. Jag hoppas verkligen att flyget från Los Angeles landar i tid så att jag kan närvara vid prisutdelningen.

Vill du se filmen så hittar du den här – öppnar du den i Chrome kan du se den utan 360-glasögon och stället vända bilden med musen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.