Foto: Andreas Hillergren/TT

Uppgifter: MFF kan lämna allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Aftonbladet skriver på torsdagen att MFF kan vara på väg att lämna allsvenskan och istället gå till en europeisk liga. Något som Malmöklubben varken kan bekräfta eller alls vill kommentera.

Efter UEFA:s beslut om det nya formatet för Champions League som börjar gälla 2018, pågår det livliga diskussioner runt om i Europas mellanstora fotbollsklubbar.

Enligt den danska tidningen BT är FC Köpenhamn på väg att dra sig ur den danska ligan och skapa en ny europeisk superliga. I den nya ligan skulle de största lagen från Skandinavien, Nederländerna, Belgien och Skottland ingå och det är där som även Malmö FF fått erbjudande om att vara Sveriges representant, skriver BT.

”Alltid ett medlemsbeslut”

Därmed skulle ligor som allsvenskan och danska superligan lämnas utan de allra största klubbarna, och enligt BT är förhandlingarna redan igång. Det är uppgifter som MFF varken vill bekräfta eller kommentera.

– Det förekommer rykten och diskussioner i hela Europa om vilka konsekvenser det nya formatet får för de mindre nationerna. Vi har inga andra kommentarer. För vår del är det alltid ett medlemsbeslut när det kommer till så här stora frågor. Hos oss kommer inget att hända förrän frågan har varit uppe på ett årsmöte, säger Malmö FFs vd Niclas Carlnén, till SVT Nyheter Skåne på torsdagsförmiddagen.

”En köpeidé”

Styrelseledamoten i MFF Support Jonas Nirfalk har precis fått höra om spekulationerna kring MFF och ett eventuellt utträde ur allsvenskan.

– Jag tycker personligen inte om det. Jag älskar allsvenskan! Väldigt mycket av supporterskap handlar om identitet. Allsvenskan är MFF:s identitet och även min identitet. Europa skulle bli något helt annat för mig. Jag känner att det här är en ”köpeidé”. Jag vill fortsätta att resa till Gävle! Det finns en historia i det, säger Jonas Nirfalk till SVT Nyheter Skåne.

Han tillägger:

– Sedan är det klart att MFF ska vara med och diskutera de här frågorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.