Påven Franciskus. Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Finns fortfarande biljetter kvar för att se påven

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka landar påve Franciskus på svensk mark och tusentals människor kommer att se honom på nära håll. Mässan i stadion är utsåld. Men dagen före har den tidigare fullbokade Malmö arena nu nästan 2000 lediga platser.

Chansen att knipa en biljett för att fira mässa med påve Franciskus på plats i Swedbank stadion den 1 november är just nu ganska liten. Nu är nämligen alla tillgängliga biljetter distribuerade, uppger Stockholms katolska stift för TT. Det handlar om 18.000 biljetter som förbeställts via katolska församlingar i Sverige, Danmark och Norge samt biljetter som släppts via en biljettbutik på nätet.

Ledigt i arenan

Däremot har det uppstått massor av lediga platser i Malmö arena dagen före, den 31 oktober, under det ekumeniska event som särskilt riktar sig till unga. Det är ett fyra timmar långt arrangemang som bland annat låter publiken följa gudstjänsten i Lunds domkyrka, där påven deltar, på storbildsskärm. Sedan blir det artistuppträdanden och annat.

Påven besöker Skåne

Kulmen nås mot slutet då påven anländer även till Malmö arena tillsammans med bland andra Lutherska världsförbundets ordförande, biskop Munib Younan.

– Vi märker att många hör av sig. De tror att biljetterna är slut. Om de bara vet att de kan köpa är de förmodligen jättesugna på att göra det, säger Dag Tuvelius, Svenska kyrkan.

Outnyttjade

Orsaken till att det finns biljetter igen till arenan är att mer plats på scengolvet har frigjorts för publik, enligt Svenska kyrkan. Men det beror också på att biljetter som var vikta för besökare från USA inte kommer att utnyttjas, berättar Tuvelius.

För de som är intresserade av att följa påvens tvådagarsbesök i Sverige går det även att följa SVT:s sändningar. På måndag direktsänds gudstjänsten i Lunds domkyrka och dagen därpå visas den katolska mässan i Malmö.

Påvens besök i Sverige

Påve Franciskus landar den 31 oktober klockan 11 på Malmö airport och får där ett officiellt välkomnande av statsminister Stefan Löfven. Därefter ska han träffa kungaparet i Lund.

På eftermiddagen medverkar han först i en ekumenisk gudstjänst i Lunds domkyrka för inbjudna gäster. Den direktsänds av SVT och kommer att kunna följas via skärmar på stan i Lund. På eftermiddagen hålls även ett fyra timmar långt ekumeniskt arrangemang i Malmö arena. Först kan besökarna via länk följa gudstjänsten i Lund, sedan blir det artistuppträdanden med mera. Mot slutet anländer påven tillsammans med bland andra Lutherska världsförbundets ordförande, biskop Munib Younan.

Tisdagen den 1 november klockan 9.30 firar påven katolsk mässa på Swedbank stadion i Malmö. Klockan 12.30 är det officiellt avsked på Malmö airport.

Källa: Katolska kyrkan i Sverige

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Påven besöker Skåne

Mer i ämnet