Foto: TT/SVT

Utvisningen närmar sig för Syed Latif

Uppdaterad
Publicerad

Utvisningen av Syed Latif kommer allt närmre och på tisdag morgon är det planerat att Migrationsverket ska eskortera honom till Kastrup.

Syed Latif fick på onsdagen avslag på sin resningsansökan i Kammarrätten. På torsdagen lämnade hans advokat in ytterligare en hemställan i en högre instans för att stoppa utvisningen, Högsta Förvaltningsdomstolen. Man hänvisar till att nya uppgifter kommit i dagen, bland annat att Migrationsverket självt använder LinkedIn för att söka arbetskraft.

Detta trots att Migrationsverket och Migrationsdomstolen i sina beslut säger att Syed Latif inte lyckats bevisa att LinkedIn är synlig för Europas befolkning.

Utvisade Syed Latif

Välbesökt sajt

Ytterligare uppgifter ska ha framkommit genom en interpellation till Justitieminister Morgan Johansson med utgångspunkt från Syed Latifs fall. Interpellationen har ställts av Annika Qarlsson (C) och där påpekar hon att LinkedIn är den 17:de mest besökta webbsajten i världen.

Detta kan jämföras med EU:s portal som ligger på plats 839. Det är denna som används av Arbetsförmedlingen och som är godkänd av Migrationsverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utvisade Syed Latif

Mer i ämnet