Foto: SVT

Väktare på Högevallsbadet

Publicerad

Nu ska väktare se till att badgästerna i Lund kan koppla av och avvisa de som missköter sig.

De nya väktarna ska ha dubbel roll, både som väktare och värdar. Besökare som inte följer de regler som finns kommer att avvisas.

Redan förra året inledde Högevall sin satsning efter att man haft problem med stökiga gäster. Nu tar man ytterligare ett steg.

– Hos oss ska man kunna både motionera, koppla av men också lära sig att vara trygg i vatten och att utvecklas. För att kunna göra det behöver vi en säker miljö där alla våra besökare trivs, skriver Thomas Lindhard, enhetshef på Högevall i ett pressmeddelande.

Varför tar ni in väktare? Kan inte era badvärdar sköta också hanteringen av några få regelbrytare?

– Säkerheten i vattnet är alltid av högsta betydelse för oss på Högevall, och våra badvärdar behöver ha fokus på badbevakning. Att tillrättavisa en liten skara besökare som inte vill följa våra regler då och då kan ses som en liten uppgift, men tar stor energi, kraft och kräver speciell utbildning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.