Björn Bennrup, Rikard Roth, Mats Lundh och Kristina Berglund gick i mål lite smutsigare än när de startade millloppet på Österlen. Foto: Privat

Vårlopp blev snölopp på Österlen

Uppdaterad
Publicerad

Det som skulle bli ett härligt terränglopp i vårsolen blev en lerig upplevelse i snöblandat regn på Österlen på påskdagen.

– Vi har kämpat. Det vi trodde var vitsippor var snöflingor, säger Kristina Berglund, en av de cirka 1000 löpare som ställde upp i Spring trail på Österlen på lördagsförmiddagen.

Hon och hennes tre ”medlöpare” från Friskis&Svettis i Skanör-Falsterbo hade sett fram emot ett härligt lopp i vårsolen.

– I fjol sprang vi i strålande vårväder med vitsippor och grönska längs vägen. Idag blev det ett tufft och lerigt lopp, säger Björn Bennrup som deltar i Österlen trail för andra gången.

Om en vecka ska han springa maraton i Hamburg. Han ställer upp i klassen för 70-plussare.

– Jag kommer nog att ha en stor chans där och jag ser fram emot varmare springväder, säger Björn Bennrup.

Foto: Kristina Berglund

Banor fick göras om

Österlen trail har start och mål vid Christinehofs slott i Andrarum och det finns flera distanser, från en promenadklass på 3,5 kilometer till ett en Lill-ultra på 47 kilometer samt några distanser däremellan.

Gänget från Skanör-Falsterbo sprang milloppet tillsammans med runt 500 andra löpare.

– Det fick bli ett annat millopp än arrangörerna tänkt sig. De la om banan eftersom det var så lerigt i naturen så vi fick springa 500 meter två gånger istället för en mil, säger Björn Bennrup, som känner sig väl förberedd inför sitt maraton i Hamburg om en vecka. Nu när han har avverkat det tuffa lerloppet på Österlen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.