Veolia lämnar Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Tågoperatören Veolia lägger ner hela verksamheten i Kristianstad. Mellan 20 och 30 personer berörs.

På fredagen fortsatte förhandlingarna mellan Veolias tågdivision och de fackliga företrädarna. Diskussionerna gäller hur företaget ska organisera sig när det nya kontraktet för Öresundstågen träder i kraft i slutet av året. Från fackligt håll befarar man omfattande varsel.

– Vi har fortfarande inte kommit fram till hur stor numerär som det kommer att handla om, säger Mikael Danielsson, affärsområdeschef på Veolia Tåg.

Men han bekräftar att samtliga verksamhetsorter i Skåne och Blekinge berörs: Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Hässleholm. Och att man från företagets sida helt vill lägga ner personalpoolen i Kristianstad.

Förhandlingarna fortsätter under nästa vecka. Och då räknar företaget att mer precist kunna peka ut varslens storlek när det gäller orter och yrkeskategorier.

Men alla parter räknar med att samtalen kommer att ta tid.

– Det kan nog ta någon månad, tror Mikael Danielsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.