I onsdags hade Wiland sin första träning med MFF. Foto: Edina Hrustic

Wiland gör debut i MFF-tröjan

Uppdaterad
Publicerad

Med fyra debutanter tar Malmö FF sats för att komma ifatt i allsvenskan.

Nikola Djurdjic, anfallare, Vladimir Rodic, yttermittfältare och Felipe Carvalho, mittback och målvakten Johan Wiland gör idag debut för Malmö FF.

Häromdagen slog MFF ut Zalgiris Vilnius och avancerade i Champion League-kvalet och möter Salzburg, som man eliminerade i fjol när man tog klivet in i gruppspelet. Det är alltså mycket nu i Malmö och laget har inte vunnit på fyra allsvenska matcher i rad och sackar i tabellen.

– Folk som är i form klarar av två matcher i rad. Allt fokus är på Sundsvall i dag, vi måste ta den på högsta allvar, för den är en livslinje i matchen mot Salzburg, säger tränaren Åge Hareide till Sydsvenskan.

Gif Sundsvall ligger precis ovanför kvalplatsen och får nu ta rejäla tag för att fixa en behövlig trepoängare. I hemmamatchen i våras förlorade giffarna mot Malmö FF med 4-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.