Räddningstjänst och polis skickades ut till Rosengård efter larm om brand i garage. Foto: Mikael Nilsson

Ytterligare en garagebrand i Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

En ny garagebrand utbröt på lördagskvällen nära det garage där fler än hundra bilar förstördes och skadades på långfredagskvällen. Polisen tvingades återigen att upprätta avspärrningar i samband med släckningsarbetet

Ett dygn efter branden på von Lingens väg, i Rosengård i Malmö, brinner det i ett garage i samma område igen.

– Det är på samma väg, men inte samma ställe, säger polisens pressinformatör Calle Persson till TT.

LÄS MER: Över 100 bilar förstörda i brand i garage

Räddningstjänsten Syd skriver i ett pressmeddelande att det rör sig om cirka sju bilar som brunnit i garaget, och att branden är under kontroll vid 23-tiden.

– Det kan röra sig om fler fordon som blivit rökskadade. Hur många får vi säkert veta under dagen när teknikerna varit där, säger Km Hild, informatör hos polisen i region Skåne, på lördagsmorgonen till SVT Nyheter Skåne.

Samtliga bilar skadade

Räddningstjänsten tror att samtliga bilar i garaget har fått rök- och sotskador. Det uppkom även mindre rökskador i angränsande trapphus i bostadshusen i närheten av garaget.

Det finns ingen gripen misstänkt för bränderna i Rosengård.

Enligt vittnesuppgifter ska garaget vara i samma storlek som det som drabbades under långfredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.