En man är nu anhållen för stenkastningen mot en polisbil i Araby i Växjö. Foto: SVT arkiv

18-åring anhållen för stenkastning mot polis

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man anhölls på tisdagskvällen misstänkt för att ha kastat sten mot en polisbil i Araby förra veckan.

Det var natten till torsdag förra veckan som en polispatrull var på plats vid Araby park arena för att hjälpa ett säkerhetsbolag vid deras rondering i området.

Säkerhetsbolaget hade sedan tidigare fått sten kastad efter sina bilar och hade begärt stöttning från polisens Arabyinsats. När polisen körde förbi en större grupp människor som stod vid Araby Park arena riktades plötsligt stenarna mot dem.

– Det bara haglade stenar. En backspegel gick sönder, och det träffade även sidorutorna, säger John Nilsson, jourhavande förundersökningsledare och en av de poliser som tjänstgjorde den aktuella kvällen.

Hittades på övervakningsfilm

Under tisdagen kunde en av stenkastarna identifieras med hjälp av bilder från övervakningskameror. På tisdagskvällen togs en 18-årig man in till förhör och gjorde då vissa medgivanden, vilket gjorde att han senare anhölls misstänkt för våldsamt upplopp.

– Han medger omständigheterna, att han kastat sten men inte att det var avsett att träffa polisbilen, säger John Nilsson.

Enligt polisen finns även fler misstänkta för stenkastningen och sannolikt kommer fler personer tas in till förhör under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.