Foto: Carl Carlert

18-åringen erkänner skolmordet i Alvesta

Publicerad

Växjö tingsrätt anser att bevisningen mot den 18-åring som misstänks mördat en 46-årige eleven på Allbo lärcenter i Alvesta är övertygande. Nu väntar en rättspsykiatrisk undersökning.

Växjö tingsrätt anser att åklagaren presenterat övertygande bevis mot 18-åringen, enligt Smålandsposten. Under rättegången ändrade 18-åringen plötsligt inställning och erkände mordet.

– 18-åringen berättade att han, som han såg det, hade en konflikt med målsägande och var arg. Därför hade han med sig kniven till skolan och avsikten var att döda målsägande, säger åklagare Yvonne Rudinsson till tidningen.

Visade hugg i rättssalen

18-åringen har suttit häktad sedan den 16 november. Under rättegången visade 18-åringen hur han utdelat det dödande hugget mot den 46-årige eleven. Polisutredningen visar att 18-åringen mått psykiskt dåligt före brottet och att han sökt och fått hjälp för det.

Undersökning till grund för beslut

Nu ska den rättspsykiska undersökningen som Växjö tingsrätt beslutat om slå fast om 18-åringen led av en allvarlig psykisk störning vid brottstillfället. Efter undersökningen fortsätter rättegången i Växjö den 16 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.