Foto: TT

22-årig kvinna påhoppad vid cykelbana

Uppdaterad
Publicerad

Vid tjugo i två under natten mot lördagen blev en 22-årig kvinna påhoppad av en för henne okänd man vid en cykelbana i Växjö.

Kvinnan var på väg hem från en kompis och promenerade på en cykelbana i stadsdelen Hovshaga i Växjö. Hon upptäcker då att en man börjat följa efter henne.

– Kort därefter springer mannen mot kvinnan och får tag i henne. Han sätter sig över kvinnan och trycker henne mot marken, säger Emir Baijric som är förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Rop avskräckte

Kvinnan skriker därefter att hennes pappa är på väg, mannen avbryter sin gärning och springer från platsen. Den 22-åriga kvinnan larmade kort därefter polisen som kom till platsen och förhörde kvinnan.

– Brottsrubriceringen är inledningsvis ofredande men det kan komma att ändras längre fram i utredningen. Vi kommer att hålla nytt förhör med kvinnan under söndagen, säger Emir Bajric.

Omskakad av händelsen

Enligt polisen ska kvinnan inte ha skadats fysiskt i samband med händelsen men blev skärrad av överfallet. Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsman för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.