Företaget tillverkar sågverksmaskiner Foto: pressbild Söderhamn-Eriksson

30-tal jobb försvinner från Mariannelund

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagseftermiddagen kom beskedet att ett 30-tal jobb försvinner från industrin Söderhamn Eriksson i Mariannelund.

Den mekaniska verkstaden tillverkar sågverksmaskiner och verksamheten bedrivs både i Mariannelund och Söderhamn. I Mariannelund har företaget 44 anställda och i Söderhamn är enheten ungefär dubbelt så stor. Företaget väljer nu att fokusera hela sin mekaniska tillverkning till Söderhamn. 

– Vill vi vara en effektiv och kapabel leverantör på världsmarknaden så vi måste effektivisera och bli bättre. Det är något som är lättare på en lokalisering än om vi har två likartade verksamheter i Sverige. Därför har vi tagit fram ett förslag där vi valt att koncentrera verksamheten till Söderhamn där vi har flest anställda, säger Johan Johansson, vd för Söderhamn Eriksson. 

Enligt vd:n kommer de anställda som berörs erbjudas jobb i Söderhamn 

– Det är inte frågan om någon neddragning utan vi vill behålla alla de som jobbar i Mariannelund. Där finns en produktiv, lojal, kunnig och kompetent personal som alla får erbjudande att flytta till Söderhamn, säger vd Johan Johansson. 

Företaget kommer att ha kvar en serviceorganisation, med cirka 15 personer, i Mariannelund. De ska ge kunder i södra Sverige service och support. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.