Kammaråklagare Linda Caneus Foto: TT

Åklagare överklagar inte dom

Uppdaterad
Publicerad

Domen mot förskolepedofilen i Högsby kommun kommer inte att överklagas av kammaråklagare Linda Caneus.

Kammaråklagare Linda Caneus har lett förundersökningsarbetet i fallet med den 21-årige nu dömde pedofilen. Hon menar att det varit en ovanligt svår utredning juridiskt men också komplicerat med så många målsägande.

– Känslomässigt har det nog också berört alla som fått del av uppgifterna. Men framför allt är det ju förfärligt för familjerna och dom drabbade barnen, säger hon till Smålandsnytt.

Sexövergrepp på förskola

Dömdes till vård

Den 21-åringa dömdes till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning och Linda Caneus har inga synpunkter på att Kalmar tingsrätt dömde till vård istället för fängelse.

– Det är en fällande dom beträffande samtliga av dom här barnen som blivit utsatta. Jag är också nöjd med att tingsrätten delat min uppfattning att övergreppen ska bedömas som grova brott, säger hon.

Linda Caneus kommer inte att överklaga domen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexövergrepp på förskola

Mer i ämnet