Bilden är från ett annat sammanhang. Foto: TT

En död i allvarlig olycka utanför Älmhult – bil slungades ut på åker

Uppdaterad
Publicerad

En mycket allvarlig olycka inträffade vid sjutiden på tisdagskvällen i höjd med Diö på väg 23. Tre personer var inblandade i olyckan. En äldre man avled under kvällen av sina skador.

Tre personer i två fordon var vid 19-tiden på tisdagskvällen inblandade i en mycket svår trafikolycka på väg 23 norr om Älmhult, i höjd med Diö.

– Den är riktigt allvarlig ja, säger Niklas Öberg insatsledare vid räddningstjänsten i Älmhult.

Förutom en styrka från Älmhult kallades Liatorps räddningstjänst, polis och fyra ambulanser till platsen.

– Det är en sidokollision där en bil kommit från gamla väg 600 ut på väg 23 och där blivit påkörd i sidan. Den ena bilen stod kvar på vägbanan när vi kom dit och den andra hade slungats ut på en åker, säger Niklas Öberg.

Tre till sjukhus

En man i 80-årsåldern färdades i det ena fordonet och två män i 45-årsåldern i den andra bilen. Alla fördes med ambulans till Ljungby lasarett.

Den äldre mannen avled senare under tisdagskvällen på sjukhus av sina skador, bekräftar polisen. De två andra männen ska ha fått lindriga skador, uppger sjukvården.

Under räddningsarbetet fick trafikanter ta sig fram på småvägar för att ta sig förbi olycksplatsen. Båda bilarna fick bärgas från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.