Anmälan från knivdödade 13-åringens pappa

Publicerad

I en anmälan till JO skriver pappan att han fortfarande inte erbjudits något krisstöd. Därför anmäler han nu kommunledningen och socialförvaltningen.

Det är Sydöstran som rapporterar om JO-anmälan som gjorts av pappan till den 13-åriga pojke som avled efter ett knivbråk i Olofström för ett par veckor sedan.

Anmälan skickades in i torsdags rapporterar tidningen och pappan skriver att han fortfarande inte erbjudits någon krishjälp av kommunen.

Pappan ska ha blivit uppringd av rektorn på  pojkens skola dagen efter knivdådet och de ska även ha pratats vid ett par dagar senare.

Klagade till kommunen

Men efter mer än en vecka efter den tragiska händelsen skickar pappan ett mejl till kommunen: Varför har ni inte hört av er till oss i familjen?

Ni uppger (i media) att ni satt in resurser och är duktiga på krishantering, men vi, den kvarvarande delen av familjen har inte erbjudits någon hjälp. Vi har inte hört av er på något sätt”, skriver han i mejlet som skickades den 17 mars till kommunalrådet, kommunchefen, socialchefen, krishanteraren och ordföranden i socialnämnden.

Inte tillräckligt

Kommunens socialchef Camilla Munther uppfattade situationen på ett helt annat sätt än pojkens pappa.

– Det har funnits kontakt mellan familjen och kommunen. Men om man upplever det som att man inte fått stöd är det naturligtvis en brist. Så nu måste vi se över rutinerna. Så här ska det inte fungera – det har inte varit tililräckligt, sa Camilla Munther till SVT Nyheter.

Sydöstran skriver att JO-anmälan avslutas med att pappan konstaterar att kommunens krishantering varit under all kritik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.