Ännu en rektor försvinner från Älghultskolan

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan tillträdde Peter Sandin som rektor på Älghultskolan i Uppvidinge. Nu slutar även han, det uppger P4 Kronoberg.

Arbetsmiljön på Älghultskolan i Uppvidinge har varit problematisk under en längre tid. Det resulterade för snart ett år sedan i att den dåvarande rektorn, Armend Aliu, lämnade sin post.

Mannen som skulle få ordning på skutan var Peter Sandin.

Elevstrejk på Älghults skola

”Jag tänker inte på det som varit utan tittar bara framåt. Jag är naturligtvis medveten om arbetsmiljöproblemen och turbulensen som varit på skolan, men det är inget som tynger mig”, sade Peter Sandin till SVT nyheter Småland då.

”Behöver växla”

Men nu lämnar alltså även han posten. Enligt P4 Kronoberg så förflyttas Peter Sandin med omedelbar verkan till förvaltningskontoret med andra arbetsuppgifter.

Varför vill förvaltningschefen Mikael Falk inte berätta.

–  Det handlar inte om att någon gjort något fel. Nuvarande rektorn har gjort en god insats, men nu behöver vi växla, säger han till P4 Kronoberg.

SVT nyheter Småland har sökt Peter Sandin för en kommentar men han har inte gått att nå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elevstrejk på Älghults skola

Mer i ämnet