Terapeuten ska ha ofredat patienten under vårdtillfälle. Foto: Arkiv

Åtal väcks mot misstänkt våldtäktsman i Växjö

Publicerad

Den 30-åriga man som sitter häktad misstänkt för våldtäkt på en 50-årig kvinna i centrala Växjö åtalas nu av kammaråklagaren Emma Berge.

Våldtäkten inträffade den 11 september under förra året då den misstänkte mannen ska ha dragit in en 50-årig kvinna på en innegård i centrala Växjö och fullbordat en våldtäkt.

– Vi har hittat DNA av den näst högsta kvaliteten på den målsägandes kläder, säger åklagaren Emma Berge.

Det finns också vittnesuppgifter där den misstänkte mannen iakttagits på en röd damcykel utanför en restaurang i Växjö och bettet sig konstigt. Senare under samma natt inträffade våldtäkten mot kvinnan, den misstänkte 30-åringen har under polisförhör förnekat brott.

Mannen har suttit häktad sedan den tolfte december förra året. Rättegången kommer att hållas i Växjö tingsrätt under torsdag i nästa vecka.

30-åringen är även fortsatt misstänkt för ett våldtäktsförsök i anslutning till Växjö simhall i slutet av november förra året. Han anhölls misstänkt för brottet men släpptes senare i brist på bevis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.