”Bara glädje”: Thea tog Småland till final

Uppdaterad
Publicerad

Det var stenhårt när Småland lyckades ta sig till Stålbucklans finalspel. Ett mål avgjorde.

– Det känns jättebra. Det är så kul för tjejerna att de kommer att få vara med och spela finalspel i Stockholm, säger Emelie Ederfors, en av ledarna för Småland.

Stålbucklan är tjejernas motsvarighet till killarnas Tv-pucken och gruppspelet har avgjorts den här helgen. Småland ställdes mot Skåne, Blekinge och Göterborg i Lenhovda.

Det blev en stenhård kvalserie där Småland under lördagen slog Blekinge med 2-0, föll mot Göteborg med 1-0 och sedan åter föll mot Skåne efter förlängning under söndagen med 4-3.

Målskillnad tog Småland till finalspel

De två bästa skulle ta sig vidare till finalspelet i Stockholm i början av december och i slutändan var det målskillnad som gjorde att Småland nu följer Skåne dit.

– Det skiljde ett mål mellan oss och Göteborg. Det visar hur otroligt tätt det är mellan lagen här i södra distriktet. Det är bra för ishockeyn men också enormt nervöst för oss ledare, säger Emelie Ederfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.