Foto: Richard Söderberg

Körde in bil i varuhusentré vid inbrott

Uppdaterad
Publicerad

En så kallad ”smash and grab-kupp” inträffade i Växjö strax efter fem på juldagsmorgonen mot Tegnérgallerian där en bil användes för att forcera entrédörren.

Bilen som användes i samband med inbrottet var stulen och ägaren till den bor i Trollhättan. Det är okänt om hur många gärningsmän det rör sig om.

En väktare som befann sig på annat uppdrag ett par hundra meter från brottsplatsen upptäckte att en bil kört in i entrédörren. Kort därefter såg väktaren en man komma springande ut från en utav butikerna i riktning norrut på Liedbergsgatan.

– Larmet hade precis utlösts och den misstänkte gärningsmannen hann snabbt avvika från platsen, säger Emir Bajric som är jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Målet för inbrottet ska enligt polisen ha varit en elektronikbutik där en dörr till ett lager brutits upp. Bland annat har mobiltelefoner stulits.

När larmet gick var väktare först på plats. Men även polisen ryckte ut till brottsplatsen, fast till fots.

– Eftersom butiken ligger så pass nära polishuset sprang min kollega ner till brottsplatsen för att ingripa, säger Emir Bajric,

En teknisk brottsplatsundersökning kommer att inledas under söndagsmorgonen. Bilen har bogserats bort från platsen och är beslagtagen av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.