Bilden har ingenting med händelsen att göra

Bilist åkte fast tre gånger på samma dygn

Uppdaterad
Publicerad

En man som körde rattfull stoppades av polisen och blev av med sitt körkort. Trots det satte han sig på nytt i bilen och blev åter stoppad. Samma kväll körde mannen rattfull igen.

När mannen stoppades första gången visade utandningsprovet 1,37 promille alkohol i blodet och körkortet togs genast ifrån honom. Det skriver Smålandsposten.

Men det hindrade inte mannen från att redan dagen efter åter sätta sig i bilen. Han blev då stoppad av polisen på nytt och var då körkortslös. Samma kväll stoppades han en tredje gång när han satt bakom ratten och då visade det sig att han hade 1,8 promille.

Mannen döms nu för två fall av grovt rattfylleri samt olovlig körning. Eftersom mannen lider av en allvarlig sjukdom slipper han fängelse och döms istället till villkorlig dom och 7000 kronor i böter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.