Mannen låste in en kvinna på toaletten på efterfesten och våldtog henne. Foto: SVT

Blev inlåst och våldtagen två gånger

Uppdaterad
Publicerad

En Växjöbo döms till två års fängelse för att ha våldtagit en tjej på en efterfest i hans lägenhet. Han fälls av samstämmiga vittnesuppgifter och dna-bevisning.

Mannen, som är i 30-årsåldern, tog med tre kvinnor hem till sin lägenhet efter en utekväll. Det hände i början av sommaren i Växjö.

På festen låste han i sig med en av kvinnorna på toaletten och våldtog henne två gånger, en gång vaginalet och en gång analt. Kvinnan beskriver att hon försökt ta sig loss men att han hållit fast henne.

Fälls av dna-spår

Kvinnan lyckades till slut ta sig ut från toaletten och anmälde våldtäkten så fort hon kommit från lägenheten. Polisens dna-test visade att han hade dna-spår från kvinnan i sina kalsonger och på sitt könsorgan.

Mannen uppgav själv att han aldrig varit på toaletten med kvinnan. Det motsägs av offrets uppgifter och får stöd av de två andra kvinnorna i lägenheten. Båda har sett, eller har förstått, att mannen var inlåst med kvinnan.

Offret kom ut från toaletten ledsen och arg.

Över 100 000 kronor i skadestånd

Den åtalade mannen menar att dna från kvinnan kommit av att de tagit varandra i hand och att han senare hållt i sin penis när han kissat. Han uppger att kvinnan vill sätta dit honom för att han inte ordnat droger till henne och hennes kompisar.

Tingsrätten i Växjö finner förklaringen med dna-spåren osannolik. Någon osämja mellan kvinnorna och mannen finns inte heller, menar rätten.

Tingsrätten dömer mannen till två års fängelse för våldtäkt av normalgraden. Han ska också betala 105 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.