Anna Johansson(C) Foto: SVT/pressbild

Blir utredning om arena i Tingsryd – trots reservationer

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en utredning kring en ny ishall i Tingsryd precis som Tingsryds AIF hoppats på. Anna Johansson (C) reserverade sig mot förslaget. Hon håller med om att det troligen behövs en ny arena men anser att kommunen först ska hantera konsekvenserna av de besparingar som gjorts.

Kommunstyrelsens arbetsutskott i Tingsryd beslutade på måndagen att förslaget om en fortsatt utredning kring en ny arena i Tingsryd blir av.

Anna Johansson (C) och Lennart Fohlin (C) reserverade sig mot förslaget men eftersom Socialdemokraterna, med Mikael Jeansson och Barbro Svensson, och Moderaterna med Patrick Ståhlgren ställer sig bakom så gick förslaget igenom.

– Vi reserverade oss för att jag tycker att vi måste städa färdigt efter de åtstramningar som ”hållbar ekonomi” har inneburit, säger Anna Johansson(C).

Ekonomiska åtstramningar

Tingsryds kommun har vidtagit flera åtgärder för att få en ekonomi i balans. Bland annat har äldreboendet Lindegården i Linneryd avvecklats, skolan i Rävemåla lagts ner i kommunal regi och alla filialbibliotek stängts.

– Detta är bara ett förstaskede för att det ska utredas vidare och inget de lovar bli av. Men vi måste ha en strategi utarbetad för hur vi ska handskas när det kommer sådana här initiativ från ideella organisationer, säger Anna Johansson.

Samtidigt håller Anna Johansson med om att kommunen troligen är i behov av en ny arena. Vilket från början var ett önskemål från Tingsryds AIF:s ordförande Johan Blomster.

– Precis som han skriver i skrivelsen att hallen är från 1969 och hur man än lappar och lagar på vår gamla Dackehall, numera Nelson Garden Arena, så går det ju mycket pengar till underhåll. Det vet man i sin egen hushållsekonomi att till slut handlar man en ny produkt. Men det är i så fall på mycket lång sikt, säger Anna Johansson(C).

Nu har tjänstepersoner fått i uppdrag att börja titta på det. Även externa finansiärer nämndes under mötet så det återstår att se vilken summa som kommunen i så fall ska betala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.