Två brandmän fick allvarliga brännskador vid skogsbranden i Hummelstad. Foto: Leif Pettersson

Brandmän fick brinnande bensin över sig

Uppdaterad
Publicerad

Under bekämpningen av skogsbranden fattade en vattenspruta som drev med bensinmotor eld. Två brandmän fick allvarliga brännskador på armar och ansikte.

Det var i fredags som deltidsbrandmän från flera enheter skulle släcka en skogsbrand mellan Ankarsrum och Hummelstad i Västervik kommun. När brandmännen skulle starta vattenspruta som drevs med bensinmotor fattade bensinen eld och tre brandmän fick den brinnande bensinen på sig, skriver Västervikstidningen.

Skadade i ansiktet

Elden träffade brandmännen på armarna, på bålen, benen och ansiktet. Två av de värst skadade fick åka till Linköpings universitetssjukhus. Där konstaterades att de hade allvarliga brännskador på 10 till 11 procent av kroppen, skriver tidningen.

Den tredje brandmannen fick lindrigare skador och han har fått lämna sjukhuset.

– Det som hände var verkligen olyckligt, säger räddningschefen Joakim Jansson som träffat de skadade brandmännen samt inlett en utredning.

Det är stor brandrisk i båda länen på grund av värme och torka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.