”Det många inte vet om – och speciellt inte i min generation – är att vi har fattigdom i Kalmar” säger Carolina. Foto: Karin Ahlgren/SVT

Carolina samlar vinterkläder till fattiga

Publicerad

Ett besök hos Stadsmissionen i Kalmar gjorde att Carolina Lupen bestämde sig för att starta en insamling med vinterkläder till Kalmarbor som saknar det.

När Carolina Lupen från Kalmar nyligen besökte Stadsmissionen i Kalmar blev hon väldigt nedstämd och illa berörd när hon förstod hur många människor som lever i utanförskap.

– Jag kände direkt att jag ville göra något för dem, säger hon.

Carolina berättar om det stöd hon fått av vänner och omgivning sedan hon startade sin insamling av vinterkläder till behövande i Kalmar.

– Det många inte vet om – och speciellt inte i min generation – är att vi har fattigdom i Kalmar, att det är människor som lever i ett ekonomiskt utanförskap.

Bräddfyllda kassar

I sitt förråd har Carolina kassar och kartonger till brädden fyllda med vinterkläder som människor skänkt henne. Hon lyfter upp vinterjackor och kappor, en rosa barnmössa, täckbyxor och mycket annat.

– Varje mössa gör skillnad, det är det jag försöker förmedla, säger hon.

Carolina har spridit sitt budskap genom social medier, men också genom att låta trycka upp broschyrer där hon berättar om sitt projekt.

Ett insamlingstillfälle har hon genomfört. Två återstår, sedan kommer Stadsmissionen att få ta hand om de kläder hon samlat in. Och sedan ska de delas ut till de som behöver dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.