Foto: SVT

Nypremiär för Tingsrydstravet

Uppdaterad
Publicerad

Efter konkursen öppnar travbanan till helgen igen. Nu satsar föreningen på olika sportevenemang.

För nästan ett år sedan försatte Tingvalla travsällskap sig själva i konkurs och all verksamhet på Tingsrydstravet upphörde. Men några månader senare beslutade kommunfullmäktige att köpa konkursboet för 4,9 miljoner kronor.

Efter flera månader med hårt arbete öppnar nu travbanan igen.

– Det känns helt underbart. Det här betyder mycket för hela regionen, säger Anders Gustavsson, ordförande i Tingsryd häst- och sportanläggning som föreningen numera heter.

Multisportarena

För att klara sig ekonomiskt i framtiden ska anläggningen fungera som en multiarena med flera olika evenemang. Framöver kommer man att anordna alltifrån löp- och skidtävlingar till veteranbilsmarknader.

– Tanken är att vi inte enbart ska inrikta oss på hästsport utan ha flera olika evenemang. På så sätt kan vi förhoppningsvis nå en bredare publik, säger Anders Gustavsson.

Första året kommer hyran ligga på omkring 30 000 för föreningen. Förutom intäkter från kommande evenemang har föreningen ett 50-tal sponsorer och får driftsbidrag från Svensk Travsport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.