Brandman vid branden i Triabo. Foto: SVT Peter Magnusson

Tredje dygnet – nu kommer avlösning

Uppdaterad
Publicerad

Branden i Triabo är fortfarande inte under kontroll. Under onsdagen kommer avlösning av kollegor från Höglandet.

På onsdagseftermiddagen går branden i Triabo in på tredje dygnet och den är fortfarande inte helt under kontroll.

”Fortfarande glöd i backen”

– Det är fortfarande en hel del glöd i backen men vi har inte haft någon större spridning av elden under dagen, säger Michael Hesselgård, räddningschef Hultsfreds kommun.

Skogsbrand i Triabo

Under onsdagen jobbar man fortfarande med att vattenbomba från helikopter samtidigt som ett 20-tal brandmän, elva personer från hemvärnet, och ett 10-tal frivilliga bekämpar branden på det 30 hektar stora området.

Hjälp från kollegor

Under kvällen och natten får de tre skift av brandmän som jobbat i Triabo – en efterlängtad avlösning av kollegor från höglandet.

– Jag tror de behöver avlösning nu. Det frestar på att jobba under värmen som råder just nu, berättar Michael Hesselgård.

Nu blir det en längre paus för större delar av personalstyrkan som planerar att dra igång igen klockan sex på torsdagsmorgonen.

– Vi ska försöka köra igång så fort det blir ljust, avslutar Michael Hesselgård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbrand i Triabo

Mer i ämnet