Britt och Bert Olausson från Kalmar tävlar i bugg och boogie woogie under nästa års SM i Kalmar. Foto: Privat

Kalmar laddar för dans-SM

Uppdaterad
Publicerad

När Sverigesmästerskapet i dans anordnas i Kalmar nästa år är det 20 år sedan tävlingarna sist hölls i Kalmar sportcenter. ”Vi ska försöka leva upp till vårt goda rykte” säger Bert Olausson, projektledare.

Att det just var 20 år sedan dans-SM sist anordnades i Kalmar var en av orsakerna till att Svenska danssportförbundet valde just Kalmar som ort för nästa års Sverigemästerskap.

”Ska bli bästa SM:et någonsin”

1800 personer får plats i Kalmar sportcenters A-hall där tävlingarna hålls den 3-4 juni nästa år.

Förra gången, 1997, var sportcentret fullsatt. Och självklart hoppas arrangörerna på samma uppslutning även denna gång.

– Vi har sagt att vi ska göra detta till det bästa SM:et någonsin.Vi ska försöka leva upp till vårt goda rykte, säger Bert Olausson, projektledare för SM för dansklubben Spinnrockarna i Kalmar.

600 medlemmar

Spinnrockarna är en av Sveriges största dansklubbar med sina 600 medlemmar och kommer därmed inte har några problem att rekrytera ideella till det stora arrangemanget, säger han.

De som vill se lokala förmågor tävla i SM ska hålla namnen Amila Alidzanovic och Albin Myrbäck på minnet. De tävlar för en Stockholmsklubb men kommer från Kalmar.

Nio par från Kalmar tävlar

Även nio andra par från Spinnrockarna kommer tävla i bugg och boogie woogie, bland annat Bert Olausson själv, tillsammans med frun Britt.

– Vi har stått på pallen i SM fyra gånger tidigare och har ett VM-silver och ett VM-Guld med oss i kappsäcken, så vi hoppas ju att det ska gå vägen, säger han.

Danser som ingår i SM

bugg, dubbelbugg, rock’n’roll, lindy hop, boogie woogie, vals, quickstep, samba, tango, cha cha

I 2017 års SM-tävlingar ingår även hiphop och disco som nya danser

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.