Det här är slutet för mig som ”Facebook-polis”

Uppdaterad
Publicerad

I en debattartikel skriver nu Växjöpolisen Scott Goodwin att han ser sin dagar som ”Facebook-polis” räknade

Det är i en debattartikel i tidningen Metro som Goodwin ger sin syn på kritiken mot honom och de senaste turerna kring hans Facebookinlägg om mannen som kom in på polisstaionen i Växjö för att klaga på det knark han köpt.

Scott Goodwin skriver att han ser allvarligt på att bli JO-anmäld eftersom det betyder att någon anser att han brustit i sin profession som polis och yrkesman.

Kritik mot Facebookpolisen

”Mina dagar som Facebook-polis är räknade”

Han skriver att han uppdaterar polisens Facebook-sida som ett sidouppdrag på egen tid för att han vill beskriva polisens arbete och vardag.

”På det sättet vill jag komma närmare medborgarna. Och medborgarna måste bestämma sig för om de vill ha en öppen poliskår som vågar visa känslor och berätta om vardagen som den är.”

”Eller om de vill ha en klinisk poliskår som är tyst, stelbent och inte vågar göra mer än absolut nödvändigt på grund av risken att bli anmälda. Man kan inte välja båda. Jag är tillräcklig smart för att se att mina dagar som ”Facebook-polis” är räknade.”, skriver Scott Goodwin i debattartikeln i Metro

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot Facebookpolisen

Mer i ämnet