Patrik Davidsson är distriktsordförande på CUF i Kronoberg.

”Detta är så urbota dumt”

Uppdaterad
Publicerad

I dag röstade Centerns ungdomsförbund (CUF) för att driva frågan om att legalisera cannabis. ”Bedrövligt”, säger CUF-ordföranden i Kronoberg.

Med röstsiffrorna 62-49 röstade CUF för att driva frågan om att likställa cannabis med alkohol. Men det verkar inte som om dagens omröstning kommer få genomslag på alla platser runt om i landet.

Sågades på twitter

Patrik Davidsson, som är distriktsordförande för CUF i Kronoberg, var snabb att såga resultatet av omröstningen på twitter. ”Cuf har nu röstat för en legalisering och reglering av cannabis. Bedrövligt”, skrev han.

Gävledala – Centerpartiet

När SVT Smålandsnytt ringer upp så utvecklar han sin ståndpunkt.

– Det är fullständigt bedrövligt och det är ingenting jag tänker driva här i Kronoberg. Vi är fyra ombud här i länet som är helt överens i frågan och ingenting vi vill driva överhuvudtaget. Vi vill driva viktiga frågor, inte något som handlar om att legalisera cannabis. Det är bedrövligt för hela förbundet.

”Så urbota dumt”

Patrik Davidsson säger att många inom förbundet var upprörda efter omröstningen, och han säger att det finns flera distrikt i landet som kommer att strunta i dagens omröstning.

– Jag vet flera stycken. Detta är så urbota dumt, och jag är så besviken. Vi har högt i tak, men aldrig i livet att vi driver denna linjen. Inför nästa sommar kommer vi jobba hårt för att få bort det.

– Ungdomsförbunden ska vara drivande, men det ska inte handla om fria droger, säger Patrik Davidsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävledala – Centerpartiet

Mer i ämnet