Alexander Björk. Foto: TT

Europatouren närmar sig för Alexander Björk

Publicerad

I helgen tog Växjö Golfklubbs Alexander Björk hem segern i Le Vaudreuil Golf Challenge. Därmed har han klättrat till plats tre på totalrankningen.

–Jag låg tvåa inför sista rundan. Och med fem hål kvar gick jag upp i ledningen, säger Alexander Björk. Det var rätt dramatiskt när jag slog huvudmotståndaren Nick Cullen från Australien.

Alexander Björk sitter på tåget hem till Småland från Kastrup när SVT Nyheter Småland får en pratstund med honom. Han berättar att han kommer att lägga bort golfklubborna i tre-fyra dagar nu när han kommer hem, men sedan börjar uppladdningen inför nästa viktiga tävling i Challengetouren.

–Det blir i Katrineholm redan nästa vecka. Det är jättekul. Första Challengetävlingen i Sverige på flera år.

Kan blir Europatouren

Helgens seger har stor betydelse:

– Den betyder jättemycket, för de som är bland de 15 bästa på Challengetouren får spela Europatouren nästa säsong. Det är mitt mål, säger Alexander Björk, proffsspelare sedan 2009. I början av året flyttade han från Växjö till Jönköping.

–Men jag fortsätter spela för Växjö Golfklubb, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.