Foto: Polisen

Första åtalet efter storbråket

Uppdaterad
Publicerad

Ett bråk mellan två elever på Västerviks gymnasium i början av månaden urartade och polis kallades till platsen. Nu åtalas en av de fem som greps. Han drog kniv under bråket.

Gymnasieeleven åtalas för att han haft kniv på skolan. Eftersom han drog fram kniv när han var uppretad och det pågick ett stort bråk fanns det risk för att någon skulle komma till skada, uppger åklagaren.

Åklagaren har därför valt att åtala för grovt brott.

Många inblandade

SVT Nyheter Småland har tidigare rapporterat att upp till 70 elever var inblandade i bråket. Stolar och annan inredning vid skolans cafeteria ska ha slagits sönder i samband med bråket.

Fem elever greps och fyra stängdes av från undervisningen i två veckor. Undervisningen på ett av skolans program stängdes också av eftersom ledningen ansåg att det fortfarande var spänd stämning.

Flera vittnen

Det islamiska kulturcentret i Västervik bjöd i förra veckan in till dialog mellan polis, räddningstjänst samt alla inblandade i bråket vid Västerviks gymnasium.

Åklagare har åberopat fyra vittnen som ska ha sett den misstänkte med kniven. Gymnasieeleven nekar till att ha gjort något brottsligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.