Tre män döms till fängelse för människorov

Uppdaterad
Publicerad

De tre män som misshandlade, bakband och förde bort en 23-årig man i Ljungby kommun i fjol döms till 1,5 års fängelse. Hovrätten fastställer nämligen tingsrättens dom.

Händelsen utspelade sig i Lidhult i augusti i fjol. De tre männen, en man i 60-årsåldern och två män i 25-årsåldern, misshandlade en man med baseballträ, band honom till händer och fötter och förde bort honom på ett lastbilsflak.

Anklagades för stöld

Mannen de våldförde sig på hade anklagats för att ha stulit en åkergräsklippare och en fyrhjuling från ett garage bara några dagar tidigare. Polisen hade tagit in mannen till förhör i stöldärendet men frigav honom i brist på bevis. Misshandeln och kidnappningen var ett sätt för trion att ta lagen i egna händer.   

Människorov i Lidhult

Växjö tingsrätt fastställde i november att alla tre hade varit delaktiga i gärningen och att det hade varit planerat. Samtliga dömdes till 1,5 års fängelse för människorov. Under torsdagen fastställde hovrätten domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Människorov i Lidhult

Mer i ämnet