Elev fick beskedet av kompis på annan skola

Uppdaterad
Publicerad

Annica Johansson har en dotter som går i åttan på Arabyskolan och hon är kritisk till hur hon fick informationen om att skolan ska läggas ner.

– Det var min dotter som fick ett sms från en kompis på en annan skola. Vi föräldrar har inte fått veta någonting samtidigt som elever på andra skolor informerats, säger Annica Johansson.

Annica Johansson fick själv ringa till skolan för att få det bekräftat av en lärare.

– Jag tycker det är väldigt dåligt hanterat, säger Annica Johansson.

Trivs på skolan

Hennes dotter har trivts bra på Arabyskolan och menar att beskedet skapar oro.

– Precis som på alla skolor finns det vissa problem. Men överlag har hon trivts jättebra. Nu måste man börja titta på andra skolor och klasserna kommer kanske att splittras, säger hon.

Annica Johansson tycker också att det är konstigt att man lägger ner skolan just nu. Flera satsningar har gjorts på Arabyskolan. Den har bland annat renoverats och skolan har blivit vald som en av tio skolor som under en period ska få extra stöd från skolverket.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.