En person är gripen misstänkt för hot mot en SHL-domare från Ljungby. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Man gripen för hot mot Ljungbydomare

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits misstänkt för att ha hotat en hockeydomare från Ljungby. Domaren hoppade av uppdraget att döma matchen mellan Brynäs och Linköping i SM-slutspelet.

Ishockeydomaren från Ljungby hotades inför kvartsfinalmatch mellan Brynäs och Linköping i tisdags och hoppade därför av uppdraget.

Nu har en man gripits, misstänkt för olaga hot och ofredande, skriver TT.

– Det är ett allvarligt brott eftersom det handlar om otillåten påverkan och försök att påverka domarens arbete, säger Fredrik Gårdare, som arbetar i den nyinrättade aktionsgruppen mot idrottsrelaterad brottslighet, till Expressen.

En okänd man ringde till domaren vid midnatt, dagen före matchen, och ska ha sagt ”du ska se till att det blir tre poäng till Brynäs i morgon, annars kommer det hända dig något”, uppger TT.

Efter det första samtalet ringde samma nummer flera gånger och skickade flera sms. Brynäs vann matchen med 6–0 och blev klart för semifinalspel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.