Foto: Privat

Erbjöd gratis skjuts till vallokalen

Uppdaterad
Publicerad

Svårt att ta dig till vallokalen? Under dagen har ett taxibolag i Växjö erbjudit röstare gratis skjuts till vallokalen.

Bolagets grundare Samir Gacanovic föddes i Tyskland, men när Samir var två år gammal flyttade familjen till Bosnien.

— Jag har varit i krig i mitt hemland, jag önskar att det aldrig händer igen. Valdagen är den största dagen för ett land, säger Samir.

Fick idén från sin pappa

Sedan sex år tillbaka bor Samir i Sverige. När han tidigare i veckan pratade med sin pappa som idag bor Göteborg föddes idén. Hans pappa hade haft svårt att ta sig till vallokalen och blev därför erbjuden gratis skjuts.

— Då tänkte jag, varför inte hjälpa alla gamla i Växjö att rösta? Det är en viktig dag, det är bra för Sverige. Demokrati är demokrati. Vi kan rösta för en bättre framtid, säger Samir.

Bolaget har sju anställa som mellan klockan tolv och fyra erbjudit röstare gratis skjuts till vallokaler i Växjö.

— Nu är dom hemma och vilar. I veckan ska vi följa upp hur många de kört och vad de fått för respons, säger Samir.

Redan stor respons

På sin Facebook-sida har bolaget redan fått närmare 7000 likes på ett inlägg om satsningen, och Samir berättar att journalister ringt under hela dagen.

— Ojojoj, hela dagen har de ringt. Folk är intresserade, de vill veta varför.

Ja, varför gör ni detta?

— Det är en svår fråga. När jag började jobba 2008 som taxiförare hade jag det mycket svårt i början. Jag bodde i ett område som inte var positiva till invandrare. Nu vill jag visa för alla att vi kan leva tillsammans och bygga en bättre framtid för Sverige, säger Samir.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.