Foto: Eva Johansson (C) är ordförande för kultur- och fritidsnämnden i Växjö. Hon vill att

C-politiker hatad på grund av dansbanefråga

Uppdaterad
Publicerad

Kultur-och fritidsnämndens ordförande i Växjö kommun, Eva Johansson (C) har fått utstå näthat efter att offentligt gått ut och sagt att dansbanan i Växjö inte är någonting som kommunen kommer att ansvara för att driva vidare.

– Det har varit mycket upprörda känslor. Mest näthat via sociala medier, säger Eva Johansson (C).

Hård ton

Många har hört av sig både på telefon och via mail till henne personligen. Ibland har tonen varit hård.

Dansbanan i Växjö

– Och det är inte bara Växjöbor utan folk från hela södra Sverige som hört av sig via telefon och mail. Som ordförande får man ju ta allt det men många har inte hela bakgrunden. Man är ju van som politiker att få ta en del och hos mig är det som att hälla vatten på en gås. Men det är klart att när det går så långt som till rena personangrepp så önskar man att folk hade lite sunt förnuft, säger Eva Johansson (C).

Politiker är överens

Hon är glad över den gemensamma skrivelse som nu författas av kommunstyrelsen och fritidsnämnden i Växjö kommun. Något som ska förtydliga för allmänheten att alla politiker är överens.

– Ja det känns bra, då får alla samma budskap. Det har varit så oerhört mycket mejl att besvara och en del rätt otäcka synpunkter. Mycket om mig personligen, och mycket om att vi inte lyssnar. Men vi kan inte lyssna på alla,  säger Eva Johansson (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dansbanan i Växjö

Mer i ämnet