Extra bidrag räddar Växjö DFF

Publicerad

Det är, enligt Växjö DFF själva, uteblivna tv-intäkter som har gjort att de inte hade ekonomi nog att fortsätta i elitettan. Bidraget på 400 000 kronor kommer betalas ut omgående.

– Det var nödvändigt för att vi skulle rädda damfotbollen på elitnivå i Växjö, säger Eva Johansson (C) till SVT Nyheter Småland.

Beslutet fattades i en så kallad presidieöverläggning av tre ledamöter då det ordinarie nämndsammanträdet för augusti ställdes in.

– Om vi inte hade gjort det så här hade det dröjt ytterligare en månad innan vi kunde ta ett beslut och det hade varit för sent, förklarar Eva Johansson (C).

Stort förtroende

Enligt Eva Johansson är det inte så vanligt att den här typen av beslut fattas så fort. Och hon har stort förtroende för klubben och utvecklingen framåt.

– Växjö DFF har vuxit oerhört snabbt de senaste åren och de har en väldigt aktiv styrelse med tydlig vision och plan framöver. Jag är inte orolig för att det händer igen, säger Johansson.

Klarar det

Det var innan semestrarna som styrelsen för Växjö DFF fick helt klart för sig att de inte skulle få de intäkter som de räknat med. Utan extra pengar skulle de inte kunna fortsätta i elitettan.

–  För att få fortsätta i elitettan behövde vi kunna redovisa ett positivt ekonomiskt resultat. Vi förde då ett resonemang med kommunens kultur och fritidsnämnd. Det extra bidraget innebär att vi kan hantera 2016 ekonomiskt utan att göra några drastiska åtgärder. Vi kommer klara det, säger Växjö DFF ordförande Ove Dahl till SVT Nyheter Småland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.