Studenter är attraktiva på arbetsmarknaden just nu. Foto: Pontus Lundahl/TT

Få ungdomar söker sommarjobb i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

I år är det inte brist på sommarjobb i Ljungby kommun. Istället är det för få ungdomar som valt att söka de jobb som erbjuds.

Enligt tidningen Smålänningen har 814 gymnasieelver rätt att söka sommarjobb i Ljungby kommun. Men i år finns det fler jobb än antalet som har sökt dem.

– Vi har tidigare haft svårt att ge alla sommarjobb som vill ha, nu är det inte tillräckligt med sökande till alla sommarjobstjänster, säger Karl-Gustav Sundgren (C), ordförande i tekniska nämnden.

Drygt ett 30-tal ansökningar har kommit in till de drygt 45 parkarbetarjobb som erbjudits. Något som kommer att synas i Ljungby kommuns parker den här sommaren.

– Jag vet inte vad det beror på, jag tror inte bara det är inom kommunen som sökandet av sommarjobb minskat. Kanske ungdomarna väljer att vara lediga och får pengar hemmifrån istället säger Karl-Gustav Sundgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.