Foto: Arkivbild

Familjen uppmanar att tända ett ljus för Johan

Uppdaterad
Publicerad

I dag är det tre år sedan Johan Gustafsson från Värnamo kidnappades i Mali under en motorcykel-semester.

På Facebook beskriver syskon sin oro och saknad efter brodern och uppmanar nu fler att uppmärksamma Johans öde genom att tända ett ljus för honom.

Familjen berättar för Värnamo Nyheter att de haft ett ljus på trappan sedan dagen de fick veta att Johan kidnappats. Dygnet runt har lågan brunnit i Åminne som ett tecken på att det finns hopp för sonen berättar pappa Göran Gustafsson.

I augusti tändes ett visst hopp hos familjen. De fick möjlighet att skicka ett brev till honom och de vet att det kom fram, men det kom aldrig något svar. Ändå säger Göran Gustafsson att det känns bra att ha fått skicka brevet. Sveriges arbete med att få loss honom omgärdas av stor sekretess. Utrikesdepartementet hänvisar till polisen och på Rikskriminalpolisen vill man av säkerhetsskäl inte uttala sig i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svensk man kidnappad i Mali

Mer i ämnet