Fastighetsaffärer i Nybro överklagas

Uppdaterad
Publicerad

Det omstridda beslutet i Nybro kommun om att sälja av kommunala fastigheter hävdes efter en dom i Förvaltningsrätten nyligen. Men nu har beslutet överklagats.

Nybro kommun överklagar, genom kommunstyrelsens ordförande Mikael Svanström (S), till kammarrätten då man anser att förvaltningsrätten har fel i sin bedömning när man redovisar skälen för avgörandet. Det efter att ett fullmäktigebeslut att sälja kommunala fastigheter för 250 miljoner kronor till Sveafastigheter delvis underkänts.

Enligt förvaltningsrätten fick inte beslut om de slutliga avtalen delegeras till någon nämnd när det gällde direktägda kommunala fastigheter med tanke på ärendets principiella vikt.

Nybro bostäder

Kommunen menar att det fanns ingen anledning till ett nytt fullmäktigebeslut då avtalen stämde med tidigare redovisning.

Överklagan skickades in den 21:e november. Tre dagar senare beslutade kommunfullmäktige att försäljningen i dess dåvarande form skulle stoppas, efter att Socialdemokraterna och Moderaternas förslag röstats ned.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nybro bostäder

Mer i ämnet