Foto: Carl Carlert

Fem pojkar misstänks för branden

Uppdaterad
Publicerad

Förhören med de fem pojkar som misstänks ha orsakat den stora skolbranden i Växjö under söndagskvällen kommer att inledas under tisdagen.

Pojkarna, som alla är 13 år gamla, är för unga för att frihetsberövas och var de befinner sig just nu vill ansvarige åklagaren Marcus Sjöstrand inte kommentera. Men han bekräftar att han har lämnat in framställningar om att alla de misstänkta ska få så kallade juridiska företrädare, vilket är det normala när unga personer misstänks för grova brott.

Grov mordbrand

Brottsrubriceringen är grov mordbrand och det beror bland annat på att branden startade i ett relativt tättbebyggt område och att det är stora värden som har förstörts.

Skolbranden i Sandsbro

Det man vet är att barnen tagit sig upp på skolans tak för att skjuta upp fyrverkerier men det verkar vara osannolikt att de haft uppsåt eller avsikt att sätta eld på skolan, enligt polisen.

Pojkarna anträffades relativt fort nära skolan efter att branden startade. Det är oklart om de går på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolbranden i Sandsbro

Mer i ämnet