På riksväg 23 utanför Växjö har en lastbil kört i diket och det har bildats långa köer förbi platsen. Foto: SVT

Flera trafikolyckor i blixthalkan

Uppdaterad
Publicerad

Det är under torsdagen mycket halt på flera platser i vårt område.

Vid lunchtid på torsdagen körde en lastbil av vägen på riksväg 23 strax utanför Växjö. Det är inledningsvid oklart om skadeläget med det har bildats långa köer förbi olycksplatsen.

 I Vislanda har strax före lunch en lastbil också hamnat i diket på länsväg 126 norr om Vislanda, enligt polisen läcker det diesel från lastbilen.

På E22:an utanför Kalmar har två trafikolyckor inträffat på torsdagsmorgonen. I höjd med Halltorp inträffade en singelolycka sedan en kvinna kört av vägen. Hon har uppgett för polisen att hon hade sladdat av vägen.

Vid 5:30 -tiden på morgonen inträffade en olycka i höjd med Kåremo där en person kört in i ett räcke och inte kan ta sig ifrån väggrenen, uppgav polisen.

Två bilar frontalkrockade i centrala Kalmar strax efter klockan 7 på morgonen, en person fördes med ambulans till sjukhus.

I Gamleby inträffade en olycka strax efter klockan 7 med en lastbil som vält och ligger på sidan. Men enligt polisen kan bilar ta sig förbi olycksplatsen. Föraren uppges ha tagit sig ut lastbilen.

Strax efter klockan 7 körde också en lastbil av vägen i höjd med trafikplats Skramstad på E22:an i riktning mot Karlskrona. Där uppges det vara begränsad framkomlighet förbi platsen.

I Kronobergs län har en personbil kört in i vajerräcket på riksväg 23 i höjd med Innaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.