Hugo Hermansson är fritidsledare på fritidsgården i Lessebo, blommor och ljus är placerade på platsen där 18-åringen knivhöggs

18-åring avled efter knivdåd – nu håller fritidsgården öppet

Uppdaterad
Publicerad

Från lunchtid på måndagen håller fritidsgården i Lessebo öppet för allmänheten. Även moskén hålls i kväll öppen för alla som vill prata och sörja 18-åringen som avled på söndagen.

På söndagen avled den 18-åring som blev knivskuren i Lessebo i torsdags kväll. Det efter att han vårdats i Karlskrona.

Och fritidsledaren Hugo Hermansson hoppas nu att att alla som vill prata eller bara träffas kommer till fritidsgården under eftermiddagen.

– Vi plockar undan tv-spel och annat så att det blir en lugn och fridfull miljö. Jag ska precis gå och köpa blommor och ljus att tända, berättar han.

Öppen för alla

Det kommer inte vara någon åldergräns och gården kommer att vara öppen så länge någon vill vara där.

Förutom fritidsledarna kommer också en psykiatrisjuksköterska och Lessebo kommuns socialchef Fernando Germond Corrêa vara på plats. Och många i samhället är i dag berörda av den tragiska händelsen.

– Jag känner båda två, båda har har varit här på fritidsgården mycket. Det är klart man är ledsen. Det var något som gick fel  när det hände helt enkelt, säger Hugo Hermansson.

Moskén öppen

Under kvällen öppnas också moskén i Lessebo upp för de som vill mötas där.

– Pojkens pappa ville det. Det är ofta ungdomar och andra personer kommer till moskén för att prata om vad som händer i Lessebo kommun. Men när det händer något sådant här så nära moskén, så kände vi att vi måste berätta det och att man måste få diskutera det, säger Osman Mohammed, imam i moskén i Lessebo.

En 21-årig man sitter sedan i fredags häktad misstänkt för grov misshandel. Brottsrubriceringen kvarstår och har inte ändrats uppger Ola Severinsson på polisen i Kronoberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.