Foto: Privat

Många vill prata efter skottlossningen i Nybro

Uppdaterad
Publicerad

Personal från Fryshuset och ett vaktbolag i Nybro har under natten mot lördag nattvandrat för att prata med oroliga ungdomar och invånare i Nybro. Många vill prata efter skottlossningen i torsdags.

Under fredagskvällen höll man också en dialog med ungdomar som kom till Fryshuset.

– Det finns mycket rädsla och det är väldigt viktigt att vi pratar om det som inträffat, säger Karolina Jerner som är kommunikationsansvarig vid Fryshuset i Nybro.

Skottlossning i Nybro

Det var vid 22-tiden på torsdagskvällen som en skottskadad 19-årig man påträffades utanför en affär i Nybro. Under gårdagen anhölls sex personer skäligen misstänkta för mordförsök. De anhållna personerna är i åldrarna 19 till 26 år. Den skottskadade undkom med lindrigare skador.

Fryshuset har i samarbete med Nybro kommun även under kvällen och natten personal på gatorna i Nybro för att prata och lugna oroliga medborgare.

– Vi är inga låtsaspoliser men vi tror att det finns ett behov och vi har också en telefonlinje öppen under hela dagen och kvällen, många är bekymrade över det som händer, säger hon. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Nybro

Mer i ämnet