Minst fyra personer skadades och tre har gripits efter ett bråk i Hultsfred. Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra skadade i stort slagsmål i Hultsfred

Uppdaterad
Publicerad

Minst fyra män har skadats, varav två allvarligt i samband med ett större bråk i Hultsfred. Tre män har gripits av polisen, misstänkta för bland annat mordförsök.

– När larmet kom fick vi uppgifter om att det var ett 30-tal personer som har bråkat på platsen, men hur många av som varit aktiva i bråket det vet vi inte, säger Maya Forstenius, polisens presstalesperson till SVT.

Minst fyra personer har skadats och tre är förda till sjukhus. Två har utsatts för grovt våld och bedöms ha fått allvarliga skador.

Under bråket har det använts olika tillhyggen men polisen vill i nuläget inte gå in på vilka.

Tre män anhållna

Slagsmålet inträffade utanför ett asylboende där de tre gripna männen bor. Brottsplatsen var under morgonen avspärrad under den tekniska undersökningen men denna har nu hävts. En förundersökning har inletts där polisen utreder misstankar om försök till mord, grov misshandel och olaga hot.

Tre män greps i en lägenhet i närheten av brottsplatsen och anhölls på morgonen av åklagaren. Man kommer att höra ytterligare fem stycken som utsatts för brott. Vad som ligger bakom det inträffade är oklart.

– Utredningen pågår just nu. Vi kommer också att förhöra de misstänkta och de målsägande, säger vakthavande befäl vid polisregion Syd, Magnus Lefèvre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.