Foto: Tingsryds kommun/TT

Fyrverkeripjäs exploderade i Dackeskolan

Publicerad

Någon klättrade upp på Dackeskolan i Tingsryd på fredagskvällen och kastade in en tänd fyrverkeripjäs genom en ventilationslucka.

Polisen tror att förövaren använt sig av en brandstege och sedan öppnat en ventilationslucka på taket.

Fyrverkeripjäsen hamnade inne i en samlingslokal på skolan och utlöste brandlarmet vid 19-tiden, men ingen brand uppstod på skolan enligt polisen, skriver lokala medier.

För bara några veckor sedan eldhärjades delar av Sandsbro skola i Växjö. I det fallet misstänker polisen fem 13-åringar som skjutit raketer från skolans tak.

– Detta kunde ha slutat på liknande sätt. Det är olyckligt att man inte lär av andras misstag, säger Andreas Jörnefeldt, jourhavade förundersökningsledare på polisen i Växjö till P4 Kronoberg. 

Enligt polisen fanns det på lördagen inga misstänkta. Polisen söker nu efter vittnesuppgifter från Dackeskolan vid 19-tiden på fredagen.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.