Giftig rök vid verkstadsbrand

Uppdaterad
Publicerad

En verkstad i norra Kalmar totalförstördes i en brand i natt.

Byggnaden, som innehöll bland annat en stor mängd däck, och diverse maskiner, totalförstördes.

– Det blev en totalbrand. Taket har rasat in. Det har brunnit väldigt kraftigt, med otäck rök också, berättar Roger Andersson, vakthavande styrkeledare på platsen.

Röken från branden är giftig, och boende har ombetts att stänga fönster och ventilation. Dessutom är norra delen av Lindsdahlsvägen i Kalmar avstängd fram till klockan sju på morgonen.

Fordon började brinna

Enligt räddningstjänsten startade branden i två fordon som stod parkerade under ett skärmtak, en minigrävare och en lastbil. Därifrån spred sig branden upp i takkonstruktionen.

Larmet kom in strax före klockan tre på natten. Under morgontimmarna var det kraftiga brandförloppet på väg mot sitt slut och eftersläckningsarbetet påbörjades.

– Vi är på väg att lämna med ett par enheter nu. Vi kommer ha kvar personal för bevakning, berättar Roger Andersson, vakthavande styrkeledare på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.