Glädje i Ljungby efter besked

Uppdaterad
Publicerad

I Ljungby kommunhus var det på måndagsförmiddagen en spänd väntan inför beskedet om det skulle bli en östlig eller västlig sträckning av höghastighetsbanan.

Via en direktsänd presskonferens följde bland annat kommunens näringslivschef Sverigeförhandlingens presentation i Stockholm.

– Det är nervöst nu, vi har väntat länge på det här, säger Christopher Moberg näringslivschef.

Höghastighetsbanan

När beskedet kom bröt glädjen ut.

– Vad härligt med västlig sträckning. De har lyssnat på våra argument om den rakaste vägen genom Småland och den billigaste, säger Christopher Moberg.

Inget tågstopp

Men något tågstopp i Ljungby med höghastighetsbanan blir det inte. I stället får man glädja sig åt närheten till Värnamo.

– Det blir en västlig sträckning för de har lyssnat på de argument som vi har drivit om kortast, snabbast och billigast och mest miljövänligt sträckning. Det ser vi positivt på, men enligt den plan som har pressenterats så blir det ingen station i just vår kommun, säger Magnus Gunnarsson(M), kommunalråd Ljungby.

Är du besviken över det?

– Jag hade varit mer positiv om vi hade fått en station.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höghastighetsbanan

Mer i ämnet